Fletter!

 Neida - der er ikke så vanskelig har jeg alltid hørt dem si. Fletter er ikke så magisk som det ser ut!

Og når jeg da fikk en bok av min kjære svigermor til jul, med MASSE flotte flette- og hullmønster, måtte jeg jo bare prøve. Og der ER IKKE så vanskelig som det ser ut!


Som neste på lista står jo selvfølgelig at jeg skal bruke denne boken min og lage masse fine oppskrifter selv, men et sted må man jo begynne.. Og jeg begynte med en Drops oppskrift(117-28). Garnet er jeg litt usikker på - det er rester hvor merkelappen er borte for lengst. Men det er et litt røft ullgarn som ga sokkene det maskuline preget jeg håpet på siden sokkene er til kjæresten min.. 


Ferdig dampet og "pakket inn", klarte ikke vente til Valentine med å gi dem bort da. Han frøs så på tærne her en kveld.. ;)


Også har jeg akkurat oppdageet Pinnekroken - en utfordringsblogg for strikkere og heklere! Og passende nok så vil de se deg prøve noe nytt :)

Blir mer fletter på meg fremover - har allerede hivd meg over en KOOLHAAS ...

Og man må kanskje regne med litt svinn? (grmph) Finn 1 feil:
 

Litt vårstemning og cupcakes

Begynner å bli litt lei av vinteren nå.. (selv om vi nesten ikke har hatt vinter!) Så jeg laget et meg et vårlig kort :D
 

Jeg har lekt meg med sandpapir, kritt og embossingpulver for å lage bakgrunnen litt mer spennende. Utgangspunktet var et Prima ark. Blinget består av washi, blomster fra Prima, løv og blinggrener fra WOC. Sommerfuglen har pyntet opp skrivebordet mitt i lengre tid, men var nå klar for nye utfordringer..


Jeg har benyttet meg av den fine skissen til Papirdokkene :)

***
Jeg fikk et tips fra ei på Kortscrapping om hvordan man enkelt kan lage sprinkles selv, og det måtte jeg jo prøve ut! 
Ta litt perlesukker og bland i konditorfarge. Vips! fargerik sprinkles! Nå er ikke mine så fargerike siden jeg brukte svart konditorfarge, men det funket veldig bra!
Jeg har brukt gelfarger fra Wilston. 


Jeg har gått til anskaffelse av litt diverse bakestæsj og det måtte jo testes, disse to cupcakesene har samme grunnlag - selve kaken har fått vanliljefrø i deigen og glasuren er philadelphia/melis.

Eksemplaret over har fått sitronsaft i glasuren og den nederste har fått konditorfarge (blå + gul = mintgrønn) og litt butterscotch essens. Yummy! :) 


Noe av utvalget (med resultatet...)
Jippi!! Gleder meg til helga! 


Ha en riktig fin uke alle sammen! 
Snart helg nå! 

Walking in Winter Wonderland

 

Nok et CAS kort fra meg :) Jeg hadde dette motivet liggende igjen etter julekortproduksjonen og fant ut at det gjør seg like godt på et bursdagskort. Motivet er fra Whimsy og jeg har fargelagt det med Promarkers og Distress ink (bakgrunnen) Det hele har fått seg litt Glimmer Mist etterpå. 


Jeg syntes at motivet gjør at det passer godt hos Scrappiness - Walking in Winter Wonderland.

Også har jeg vært og snoket i bloggen hos G-Anette igjen og funnet denne lekre halsen i Nepal fra Drops. Takk for oppskrift! :) Oppskriftene dine er alltid så gode og enkle å følge!
Ha en riktig god tirsdag alle sammen!
Og takk for at du tok deg tid til å titte innom!

Nye diller - nytt navn?

Jeg har observert at i det siste har kortscrappingsbloggen min blitt brukt til stadig mer en kortlaging... I den anledning har jeg vurdert om ikke bloggen burde fått et nytt navn for å gi plass til mine nye diller..?
Er det noen av mine trofaste lesere som har et forslag eller to?

Første nye dille:

Eller.. Ny og ny.. Baking er vel egentlig ikke en ny dille, men i det siste har det kanskje tatt litt av?

Hjertekjeksene over har jeg laget etter en oppskrift fra Trines Matblogg. Det er sjokoladekjeks med limekrem. Bare at jeg kjevlet kjeksene litt tynne og laget LITT vel mye krem ;)
I kremen har jeg dessuten hatt litt av min nyanskaffede konditorfarge. (Jippi!!)

Oppskriften er knallgod og anbefales!


Her har jeg laget marengs med nøtter og sjokolade, eller vepsebol som noen kaller dem. Også veldig gode, men neste gang skal jeg prøve med eddik i og steke dem litt kortere så kanskje de blir seigere i midten.

***

Nå har jeg også fullført gaven til lille Solveig.
Søte, lille Solveig - jeg gleder meg sånn til å møte henne!


Settet er strikket etter to oppskrifter fra Drops. Garnet er Merino Extra Fine.


Det er lenge siden sist jeg hadde et såpass omfattende strikkeprosjekt på gang. Skjønner ikke det - det er jo så gøy!
Lua (også Drops) har jeg strikket i minste str men den må jo være alt for stor! Jaja - da har hun noe å vokse i :S 

  
***
Så - mon tro hva jeg skal finne på i kveld? Strikke? bake? eller kanskje lage ferdig det kortet jeg startet på i forgårs?

Takk for at du tittet innom, og ha en riktig søt lørdag!
Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen et spor etter deg! :)


Til jubilanten! :D


Min kjære tante har blitt 40! Jippi!
I anledningen har jeg laget et retro - humoristisk kort med flotte Hilda som motiv. 


Jeg har printet motivet på fotopapir, bakgrunnspapiret er fra MME og chipsene fra Panduro. De har jeg hatt Walnut stain DI på og så gullfarget embossingpulver som jeg såvidt har smeltet - akkurat nok til at det sitter fast på chipsen, men forsiktig nok til at det ru, sandete utrykket beholdes på mesteparten. Da ser de liksom litt rustikke ut. :)


Bakgrunnsarket har jeg stemplet med et 15x15 stempel med noter. Har kun svertet stempelet med grått og sort ytterst for å få en ramme.

Jeg har benyttet en skisse jeg fant hos Anonyme Scrappere.

Jeg lever! :D

Jada, stemmer det. :D
Har vært lite både kortlaging og blogging i det siste, mest fordi jeg har vært bortreist i en måneds tid.

 

Men når ikke kortstæsjet er tilgjengelig får man finne frem strikkepinnene! Har vært fint å få brynet dem litt igjen, har forsømt strikkinga en stund. :(

Denne laget jeg til mamma og Rune - ikke som julegave men bare fordi jeg hadde lyst. VINNISSE!! Jippi! Oppskriften er fra Sandnes og eneste jeg har modifisert er skjegget. En nisse må jo ha ORDENTLIG skjegg..

  
Nissen er strikket i Fritidsgarn og tovet. Her er han fylt med plastposer siden jeg ikke hadde noen vinbag..


Hviler på sofaen før han hopper i vaskemaskinen.. :P


Også har jeg strikket bursdagsgavelue til lillesøster, i herlig, myk Drops Merino Extra Fine :D Oppskriften har jeg funnet hos G-Anette og den var helt super å strikke. Blir fler! Bl.a en til meg ;D  
Fargen er lys isblå..


Jeg har hatt mer på pinnene i jula, men det skal dere få se senere ;)

Så da må jeg bare ønske alle mine bloggvenner et riktig godt nytt år! :)