To Bokser og en "Cupcake Disaster"

Første boks ut er min nye sy og strikke krimskramsboks.


Som base har jeg brukt en stilig boks med vindu fra Panduro (ja, jeg har faktisk KJØPT en pappeske..) Innsiden av vinduet er trekt med stoff med avislook. 


På selve boksen har jeg brukt brun og hvit akrylmaling. På bildet ser den nesten svart ut, men den er dyp sjokoladebrun. Etter at malingen var tørr, har jeg gått over med sandpapir i kantene.


Neste boks ut er til badet, men med samme formål.. Krimskrams.


Denne har jeg rett og slett bare trekt med stoff og bånd hele veien. En liten blomsterknapp til å pynte sjøten på båndet.

 

Et nyanskaffet gigantnøste med tøystrimler. Skal bli Pickles' Puff Dadys baby :D


Note to self; litt flere, eller litt større, cupcakeformer neste gang... Lol...


KOOLHAAS


Da var den endelig ferdig!
Min egen KOOLHAAS! Jippi! *prøve på* - svarte...
For liten. Igjen.

Jeg vet jo at jeg strikker stramt, men denne gangen bommet jeg skikkelig. Synd. Er det noen som kjenner en 6 åring som trenger ny lue? ;) 


Jeg har brukt Drops Merino Extra Fine i lys brunmelert. Rester etter at jeg strikket settet til lille Solveig. Har brukt rundpinne nr 4 og 4.5.


Siden jeg uansett endte opp med en barnelue fant jeg ut at en dusk måtte være på sin plass!

Og så har jeg hevet meg rett over neste prosjekt (straks det flotte Pickles garnet mitt kom i posten...)
Det er Aestlight som nå er på pinnene. 


KOOLHAASen skal få være med hos Pinnekroken siden den har vært med på å slanke garnlageret mitt bittelitte grann.

Takk for at du tittet innom!

Blått! (jippi)

Det finnes INGEN farger i min verden som kan overgå blått. Jeg ELSKER blått! :D

Dette er ikke første gang jeg har prøvd meg på decoupage, men det er første gang jeg har prøvd meg på komboen decoupage og embossing. Basisen for dette kortet var en serviett fra Nille som jeg har decoupaget på et stykke Bazzill. Jeg har lært det nå at Bazzill egentlig er litt tynt, men det går. Må bare være nøye med å legge det arbeidet i press mot slutten av tørketiden.


Etter at lakken har tørket og jeg har smørt meg med tålmodighet og hatt hele to lag med lakk oppå gikk jeg i gang med først hvitt kritt som jeg har raspet til fint pulver. Deretter brukte jeg Ivory akrylmaling og så sinkhvit akrylmaling for å fremheve rynkene i arbeidet mest mulig. Deretter brukte jeg en slitt gammel børste og duttet på embossing ink. Jeg har brukt gullfarget pulver (ekstra finkornet). Komboen gull og blått er jo uslåelig!


 Etter å ha limt arbeidet på kortet, har jeg pyntet med blonder og metall. Plaketten er fra Tim Holtz og blomstene har jeg fått i gave.. Blonden er fra Ribbon Spool.

En annen ting jeg ikke har prøvd før er å bruke crepe papir på kort. Innsiden og baksiden av kortet har fått gullfarget crepe papir og jeg syntes det ble kjempestilig! :)


 Jeg deltar med dette kortet hos Stampartic (prøv noe nytt) og hos Kort O'Mania (blått)

Ha en flott lørdag!
Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen et lite spor etter deg! ;)

Siljes Surdeigsfoccacia med SpeltEt lite forslag til helgekosen? ;)

For en stor langpanne trenger du:
800g hvetemel
200g siktet speltmel
ca 2dl fin surdeig
20g salt
8dl vann

Olivenolje
Maldon salt
Hvitløk (nesten en hel..)

 Bland alle ingrediensene sammen for hånd. Deigen skal være ganske klissete. Dekk bollen med plast og la stå i romtemperatur over natta eller i ca 8 timer.

Kle langpanna med bakepapir og ha i deigen. Ha litt olivenolje på hendene og dra den utover så den dekker panna. Dekk til med plastikk og la den heve i 2 timer.

Finn fram det du måtte ønske å ha av godis på (soltørkede tomater, oliven, friske urter etc), skjær i biter og trykk lett ned i deigen. Ringle over god olivenolje, hvitløk og maldon salt.

Stekes i ca 30 min på 200 grader. Den er ferdig når den virker sprø og har fått en lett gyllen farge. La brødet hvile på rist i 10-15 min før du skjærer i den.

Server som godt tilbehør eller bare med olivenolje og balsamico!

Foccacian kan godt fryses. Når du tar den opp tiner du den i posen før du varmer den i 5-7 min på 150 grader. Da blir den som ny! :)

Enjoy!

Til en jeg er glad i... Og en morgentur!


En god venninde som jeg har kjent siden lenge siden ble mamma her rett etter jul. Og hun måtte jo selvfølgelig også få morsdagskort.
   

Jeg har brukt papir fra Prima som jeg også har kuttet ut rosene fra. Rosene er så festet med skumteip for litt 3D feeling.


Det lekre arket er jo så dekorativt i seg selv at jeg har brukt kun det på baksiden.


Stempelet er en digi fra Spechs som jeg har fargelagt med Promarkers. 
Jeg deltar med kortet mitt hos Papirdokkene.
 
*** 

Også er jeg så heldig å ha fri i dag! :) og solen skinte så pent og snøen glitret så fint så jeg måtte bare ut å gå meg en liten morratur.
Og enda godt var det, for nå snør det som om himmelen er åpen! Godt med en kopp kaffe og en bloggrunde!

 Ha en riktig fin fredag og takk for at du tittet innom! :)

Et morsdagskort og nyanskaffelser...


 Morsdagskort til min kjære svigerinne :)
Det er hennes første morsdag og vi syntes det var verdt å feire selv om hun jo ikke er vår mor..

Den kjempesøte hesten har jeg brukt flere ganger og jeg fant den som en freebie et sted... Jeg har fargelagt med promarkers.

***

Hehe, også må jeg vise fram alt det fine nye Pickles garnet mitt.. Hvorfor ta bilder av garn? -En ypperlig anledning til å leke med fotoapparatet!! (og for å misunne dere..)

 -Masse myk og god merino-

Jeg er altså ikke mer erfaren på strikkefronten en at jeg trodde garnhespe var et annet navn for stort nøste.. Så da var det bare til å smøre seg med tolmodighet og lage en stor og god katteleke før jeg kunne begynne å strikke sjal.. ;) (det er lov å le..)

-Og masse fin og deilig alpaca-


Koselig du tittet innom! :)

Bestillingsverk i lilla

 Lilla er en farge jeg bruker VELDIG sjeldent.
Og det er litt dumt for det er egentlig ganske fint...


 Det var opprinnelig tre ønsker for kortet; 
*Lilla
*Gamle møbler og
*Champagne

Jeg slet litt med å kombinere champagne og gamle møbler, så gamle møbler måtte vike litt. Men det prikkete "arket" er et stoffark som jeg kjøpte på Søstrene Grene for en tid tilbake. Og endelig fikk jeg brukt dem - som "møbelstoff" ;)Andre papirer er fra Maja Design og Pion.


Champagneflaska er til å trekke ut og skrive på. Den er laget av offwhite bazzill og jeg har brukt malepensel for å dutte på embossing blekk. Deretter er det gullfarget pulver jeg har brukt før jeg svertet kantene og "skyggela" den litt for å gi den en rundere følelse.
 

Korken er laget med et selklebende korkark som jeg har festet på en bit stiv kartong. Roser og blader fra WOC. Blonder fra Ribbon Spool og bling fra Panduro.
 

Kortet er laget i anledning en 30 års dag og jeg hiver meg dermed med hos Papiravisen.

Ha en riktig fin kveld videre alle sammen!

Ut av boksen

Av og til føler jeg bare for å gjøre noe litt annerledes... Det er nyttig å utfordre seg selv litt, med nye stiler og nye teknikker. Det er i alle fall noe av det beste jeg kan gjøre for min egen kreativitet. :)


Nå er ikke dette kortet verken spesielt revolusjonerende eller banebrytene på noe vis, men gav meg litt av en hodepine. Jeg startet ut med Trykkpressa sin utfordring; monokromatiske kort, for DET er nemlig en utfordring for meg! ;) 


 Også hadde jeg tilfeldigvis disse håndlagede papirene som jeg hadde kjøpt på et marked for lenge siden. Og litt washitape og en blonde og det fine LaBlanche stempelet som jeg aldri finner en anledning til å bruke. Og vips var jeg ikke bare i gang med ensfargede kort men også nye veier med tanke på stil.

Morro er det - å utfordre seg selv litt. :) Jeg endte opp med et enkelt kort med "riv og slit" look som likevel er delikat og rent. Fint å leke med stempler, rive papir og finne frem stiftemaskinen!


Også for å bryte opp i alt det hvite må jeg bare vise frem de vakre rosene jeg har fått.. :)Ha en fortreffelig dag alle sammen!
Og takk for at du tok turen innom!

Morsdag snart.. (Mothers day is comming up..)

 Ja da var det snart morsdag igjen :) I år har jeg vært flink og begynt på de tre jeg skal lage mer en to dager før..


Jeg er tydeligvis inne i en sånn "leke med maling" periode igjen. I dette kortet (til svigermor) har jeg blant annet lekt med decoupage, sandpapir, kritt og akrylmaling i ivory og sinkhvit.


Utgangspunktet var en søt serviett som jeg har ruget på lenge. (jeg tar alltid vare på ett eksemplar fra alle serviettpakker jeg kjøper.. :P )Og nå var perfekt siden svigermor er så glad i roser. 


Jeg har brukt decoupage lakk til å lime servietten på et stykke tykk og stiv kartong. Enda et lag med lakk.. Og så sandpapir og (hvitt) kritt. For å fremheve den texturen som naturlig oppstår i servietten har jeg brukt først ivory akrylmaling i lette drag og så "tintet" med sinkhvit etterpå. Da poppet teksturen ordentlig fram :)


Har "jukset" litt og brukt en ferdig blomst fra Prima.. Hyssing fra roteskuffen og blonde fra Ribbon Spool.

Jeg har "recycled" servietten og blir med på utfordringen hos Cupcake CC.

Jeg har også latt meg inspirere av den herlige fargepaletten hos Play Date Cafe:


Tusen takk for at du tittet innom! 
Ha en riktig fin helg! :)