Alpaca Annis


Jeg har altså startet på sommerferien min (Jippi) og er i full gang med å gjøre minst mulig. Nå har jeg og min kjære hatt en uke på hytta og på tirsdag reiser vi til Danmark.


Sommerstrikken skulle være et sjal - Annis nærmere bestemt. Men det gikk så alt for fort (som alt annet når man har det morro) og vips så var jeg ferdig. 


Jeg fikk brukt opp to og et halvt nøste med restegarn; Drops alpakka i støvgult. Jeg gjorde noen endringer på mønsteret - inspirert av Roxie NLs A Satisfying Shade Shawl men uten perler. Jeg har også kun nupper på den første repitisjonen av hullmønsteret.


***


Også måtte jeg ha med før, under og etter blokking bilder - det er første gang jeg har blokket noe på denne måten så det var jo like morro som selve strikkingen.. Jeg la sjalet i lett lunket vann i ca 20 min før jeg surret det inn i et håndkle og presset ut vannet. Så fant jeg fram en svær dobbelmadrass og brukte knappenåler for å spenne det opp. Ikke bare enkelt å få det symmetrisk og fint, men det gikk da til slutt :)


Og så må man være tålmodig mens sjalet tørker. *sukk*

 ***

På vår vei til Stavanger passerte vi et skilt hvor det stod "Uldvarefabrikk". Sånt kan man jo ikke kjøre forbi? Så jeg beordret helomvending og vi kjørte laaangt innover en smal, svingete vei og kom til slutt til Sjølingstad Uldvarefabrik. Jeg ELSKER når det skjer - du bestemmer deg for å følge et skilt uten å ane hva du kommer til. Og vips - du finner en liten (stor) skatt!!!


Bilde lånt fra NRK                                

Uldvarefabrikken er en levende museumsfabrikk. Her lager de fremdeles ullvarer som garn og vevede tepper, men fungerer også som museum hvor du kan følge den gamle produksjonsprosessen. Vi fikk ikke tid til å bli med på omvisningen (vi hadde jo ikke planlagt dette..) men har tenkt oss tilbake. 

Litt garn fikk jeg hamstret - fire hesper til sammen. Et med lanolingarn (bjørnegarn) og et med mohair fritidsgarn i vakker lillafarge. Jeg fikk også nasket tak i to hesper med skambillig Symregarn fra Telespinn - de kunne ikke garantere den eksakte garnmengden og solgte hespene billig. Hadde jeg på daværende tidspunkt visst hva Symregarnet vanligvis koster hadde jeg nok kjøpt flere hesper for å si det sånn.. (les: jeg betalte 20kr hespen mot 130 i nettbutikken..) 

Denne lille godklumpen skal få bli et nytt Annis sjal:Så det var en kort oppdatering av hva jeg har holdt på med i det siste. (utenom å være forlover, skrive master, flytte og starte i ny jobb..) Og nå vet dere at jeg lever :)

Ha en fortsatt fin sommer!

2 kommentarer:

  1. Vilken häftig med dubbel! =)

    SvarSlett
  2. Nydelig sjal jeg fant her hos den, og masse annet fint i bloggen!!! Har kjørt forbi uldvarefabrikken mange ganger, men er der irriterende nok aldri i åpningstid.... det ser jeg vi må få gjort noe med;)

    SvarSlett