Siljes Surdeigsfoccacia med Spelt



Et lite forslag til helgekosen? ;)

For en stor langpanne trenger du:
800g hvetemel
200g siktet speltmel
ca 2dl fin surdeig
20g salt
8dl vann

Olivenolje
Maldon salt
Hvitløk (nesten en hel..)

 Bland alle ingrediensene sammen for hånd. Deigen skal være ganske klissete. Dekk bollen med plast og la stå i romtemperatur over natta eller i ca 8 timer.

Kle langpanna med bakepapir og ha i deigen. Ha litt olivenolje på hendene og dra den utover så den dekker panna. Dekk til med plastikk og la den heve i 2 timer.

Finn fram det du måtte ønske å ha av godis på (soltørkede tomater, oliven, friske urter etc), skjær i biter og trykk lett ned i deigen. Ringle over god olivenolje, hvitløk og maldon salt.

Stekes i ca 30 min på 200 grader. Den er ferdig når den virker sprø og har fått en lett gyllen farge. La brødet hvile på rist i 10-15 min før du skjærer i den.

Server som godt tilbehør eller bare med olivenolje og balsamico!

Foccacian kan godt fryses. Når du tar den opp tiner du den i posen før du varmer den i 5-7 min på 150 grader. Da blir den som ny! :)

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar